VÉDELMI TERVEZÉS

Az általános katasztrófavédelmi, polgári védelmi felkészítés célja a védekezési és önvédelmi képességek kialakítása az egészségügyi intézményekben. A szervezett védekezésben történő részvétel szabályainak elsajátítása, a katasztrófaveszély és különleges jogrend időszakában követendő magatartási szabályok ismerete a folyamatos működés záloga.

Sokszor hallani a természeti csapások, járványok, az ipari balesetek káros hatásairól, a tömeges sérülést okozó balesetek következményeiről, melyeknek a védekezés, illetve a felszámolás oldaláról az egészségügyi intézményeknek fontos feladat jut. Az intézmény működését veszélyeztető körülmények elhárításához az intézményre, ezen belül az alkalmazottakra háruló riasztási, tájékoztatási, védekezési feladatok megismerése és elsajátítása fontos feladat. A hatályos jogszabályoknak való megfelelés elengedhetetlen.

Ezen képességek elsajátítását szervezett oktatások, illetve igény esetén gyakorlatok keretében biztosítjuk. Az intézmény kötelező védelemigazgatási tervezési feladataiban szakértő segítséget nyújtunk.